Guess I'm not the fighting kind..

Why do I have to fly 
over every town up and down the line?
I'll die in the clouds above
and you that I defend, I do not love.

I wake up,
it's a bad dream,
no one on my side.
I was fighting,
but I just feel too tired
to be fighting.
Guess I'm not the fighting kind.

Where will I
meet my fate?
Baby I'm a man,
and I was born to hate.
And when will I meet my end?
In a better time
you could be my friend.

I wake up,
it's a bad dream,
no one on my side
I was fighting,
but I just feel too tired
to be fighting.
Guess I'm not the fighting kind.
Wouldn't mind it
if you were by my side,
but you're long gone,
yeah you're long gone now.

Where do we go?
I don't even know
my strange old face.
And I'm thinking about those days.
And I'm thinking about those days.

I wake up,
it's a bad dream,
no one on my side.
I was fighting,
but I just feel too tired
to be fighting.
Guess I'm not the fighting kind.
Wouldn't mind it
if you were by my side,
but you're long gone,
yeah you're long gone now.

Underbar låt (Keane)


(Kan någon hjälpa mig med en sak? Skulle vilja kunna lägga upp klipp från till exempel Youtube på bloggen,
men vet inte hur man länkar. Ja, är jättedum när det kommer till datorer.
Någon?)

Voulez vous?

Idag bokade jag mina biljetter till Nice!

Den 17 november (när ni har som mest kallt och grått) hoppar jag på planet på Kastrup och flyger ner mot France och Nice, sen vidare med bil till Troppan. Visserligen kommer där inte heller att vara jättevarmt mitt i november(lite sol om vi har tur), men vad gör det? Jag ska träffa Petro!
     Det var inte jättelängesen hon åkte, men jag saknar henne redan något enormt. Det är inte kul att inte alltid ha sina bästa vänner inom det räckhåll som man är van vid. Men samtidigt får man ju se det positiva i att ha vänner lite överallt, man har ju stora anledningar att resa runt och se nya ställen vilket bara är kul egentligen. Men för det mesta vill jag bara ha er här hos mig, just so you know!

Lundavecka som gått

Känns som jag aldrig har tid för dig, lilla blogg. Men min dator mår fortfarande inte bra och i Lund har jag knappt någon tillgång till internet, därför blir det lite glest mellan mina uppdateringar.
     Iallafall. Kom hem till Simpan igår igen efter att ha spenderat några dagar i Lund. Dom innehöll bland annat filmkväll med Emil och Olli, lite ensamhet under dagarna (när alla andra är helt busy utom jag) pasta med pesto till middag typ varje dag, föreläsningar och lite annat smått och gott. I onsdags kom Kim ner från Helsingborg. Killarna var på Coldplay konsert i El Stockholmo så vi hade lägis för oss själva. Kul! Vi laddade upp med gott vin, grillad kyckling & bulgur och massa snack. Gjorde oss iordning och förefestade bara vi två i några timmar innan vi drog ner mot stan. Hittade efter lite om och men till VG nation men där var aplång kö som inte rörde sig en millimeter.. Då blev vi upphittade av ett galet roligt gäng som vi hakade på. Dom bodde på Helsingkrona nation och där spenderade vi resten av kvällen på deras korridorsfest. Kul!
     Vaknade morgonen (13.00) efter och segade oss ner på stan igen. Där satte vi oss på vårt favoritfik Mondo. Vi kan nog räknas som stammisar där snart. Kör på ett säkert kort helt enkelt, fikan där är asgod och varför riskera något sämre? ;) Där tryckte vi i oss varsin sallad och tog en Caffe Mocka efteråt. (För er som inte vet vad en Mocka är så är det en kaffe med choklad, bara för att upplysa). Och choklad och kaffe kan nog räknas till en av världens godaste kombos så jag njöt i fulla drag. Sen gick vi en runda på stan. Fönstershoppade mest, hatar när min plånbok är mager.. En vecka kvar till lön! Sen hoppade jag på bussen hem till Simpan, the end of the world.. Eller iallafall slutstationen för femman.

Just for now


Ikväll såg jag en av mina absoluta favoritfilmer, The Holiday. Har sett den förut och när jag ser den så känns det i hjärtat, varje gång.


Cowboys

Jag drömde om
en barndomsvän igår
som telenäten drömmer
om svalorna i vår
Jag vaknade av bruset
från maskiner i djup sömn
Jag vaknade så lycklig
över att äntligen ha drömt

Hon vinkar genom ett fönster
hennes mun är som ett sår
Så går hjärtat mitt sönder
det har varit ett ensamt år
Jag ska aldrig ignorera dig igen
Jag ska aldrig nånsin glömma hur det känns
Mina nyårslöften

Jag filmar nu
stora känslor stora ord
Men allt av vikt jag säger
har jag stulit ur en bok
Jag läste nåt om kyssar
nånting som alla vet
Men som dom aldrig lyckas fånga
i filmerna man ser

Hon vinkar genom ett fönster
hennes mun är som ett sår
Så går hjärtat mitt sönder
det har varit ett ensamt år
Jag ska aldrig ignorera dig igen
Jag ska aldrig ignorera kärleken
Mina nyårslöften

Kent

Vaknar av värmen, men jag är iskall

Brr, idag är det höst på riktigt. Vinden viner utanför fönstret och jag känner mig frusen inifrån på det där smått obehagliga sättet. Ni vet när det nästan kvittar hur mycket man än klär på sig, man är lika kall ändå. Fast jag är iochförsig väldigt, väldigt frusen av mig (fråga vem som helst) så det är nog långt ifrån alla som känner så kanske. Ruggit är det iallafall, och jag sitter hemma i huset och har svept in mig i min varma, vita gosiga morgonrock även om det är mitt på eftermiddagen. Det kändes riktigt hemskt imorse när klockan ringde 05.30. Det enda jag ville göra var att krypa så långt ner som möjligt under mitt varma duntäcke och gosa kvar där flera timmar till. Men jag hade inget val så jag fick kämpa mig upp. Gjorde mig iordning lite snabbt, drog på mig ett par jeans och en farfarströja, svepte en sjal om halsen och stack till jobbet. Tur är iallafall att där är lugnt om morgnarna. Bjöds direkt på en stor kopp te och varma, hembakade bullar som jag satt och smaskade på tillsammans med ett par av barnen innan dom åkte till skolan.
     Jobbade fram till halv två. Väl hemma fick jag ett välbehövligt ryck och började städa bland mina kläder. Tyvärr så tröttnade jag redan efter underkläderna och lådan med sjalar och skärp.. Jag har en hel del kvar kan jag säga, men jag får ta det en annan dag när jag har mer lust och ork. Annars kommer jag bara spara sånt jag egentligen inte vill ha, eller ännu värre slänga något som jag borde ha kvar! Det krävs alltså lite engagemang i det där. Men jag måste verkligen städa kan jag säga. Garderoben och byrån är proppfyllda, och jag använder säkert inte ens hälften av det som ligger däri. Helst av allt skulle jag bara vilja bränna allt på bål och köpa nytt. Synd man inte har ekonomin ;)
     Ska jobba natten inatt också. Lite småtrist eftersom jag hellre hade åkt till Lund och käkat middag och gått ut med de andra än att sitta där hela natten och uggla alldeles ensam. Eller ensam är jag ju inte, men sovande barn tycker jag inte räknas som sällis!

Hoppas er fredag blir mer party än min! Lot's of love

Hemmaa.

Redan torsdag, veckorna verkligen flyger förbi. Kom hem från Lund för en liten stund sedan, har varit där sedan tisdags kväll. I onsdags fick jag masa mig upp redan vid klockan 06.00. Göra mig iordning och få i mig lite frukost innan jag hoppade på stadsbussen ner mot centralen. Var lite nervös för att jag inte skulle hitta stället där min föreläsning skulle vara men det gick smidigare än väntat. Sen flöt allt på jättebra, är verkligen nöjd med kursbytet! Tycker denna kursen jag läser nu är hur intressant som helst. Att läraren dessutom är super och att kursarna verkar jättegulliga allihopa gör det hela ännu bättre.
     Drog sen hem till Emil och Olli igen. Där var ingen hemma så jag passade på att sova ett par timmar, käka middag och ta ett bad. Skönt med lite egentid. På kvällen planerades det utgång och vid tiotiden dök både Kim och Emil (som nyss hade slutat jobbet) upp.  Efter några glas vin tog vi en taxi ner mot stan och Wärmlands nation. Helt okej ställe.. Premiär för nationsutgång för min del :)
     Oooh, Petro har skaffat blogg, det måste jag skriva. Så nu kan man följa hennes vilda äventyr i St Tropez lite närmre, hehe. Här bredvid hittar ni länken ---> www.santino.blogg.se. Check it out!
     Själv drar jag ner till Troppan i november, jag längtar redan! Det ska bli hur kul som helst. Även om det kanske inte är värsta högsommaren där då så lär det väl iallafall vara skönare än skåne i november, eller vad tror ni?

Puss!

Uäk.

Ja helgen blev ju inte roligare kan jag säga. Segade mig igenom lördagsnatten med lite film och massor av skvallertidningar. Gick hemåt vid åtta-tiden på morgonen och slocknade i sängen direkt. Kunde dock inte sova längre än till halv 12, då jag vaknade hur pigg som helst. Vid tre var vi bortbjudna på middag. Självklart kom tröttheten då istället, så jag kände mig mest sliten, tråkig och osocial. Anyway, det bjöds på god mat och så men jag kände mig inte helt hundra. And then it came, fick äckelmaginfluensa på kvällen. Vill knappt skriva det så äckligt som det är, tycker faktiskt lite synd om mig själv! Så mycket sömn blev det inte inatt heller. Fick ta igen det nu på morgonen/förmiddagen istället och nu mår jag faktiskt mycket bättre även om jag känner mig segare än sirap. Har ätit typ fyra matskedar naturell yoghurt och druckit en klunk vatten. Yummie.
     Självklart så kunde jag ju inte gå till jobbet imorse (hur schysst hade det varit mot de andra? "Hej! Här är jag och jag tänkte bara dela med mig lite av min influensa till er"). Jag sov istället, och nu under dagen hade jag tänkt sätta igång med lite plugg inför onsdagen. Min kurs börjar nämligen då och det känns bättre att komma lite förberedd. Jag ska läsa psykologi, hälsa och välbefinnande (istället för Mode & Trend som jag först valde) och jag ser faktiskt fram emot att få sätta igång och plugga igen. Valde att läsa en fristående kurs först istället för ett helt program, så jag kan komma in i hur det fungerar att läsa på högskola/universitet. På det sättet känns det som man kan göra bättre ifrån sig när man sen väljer program och börjar "på riktigt".

Ha nu en bra vecka everyone, Puss!

Sleep is your enemy

Ååh, jag tror min dator håller på att dö. Vad gör man? Jag är så otekniskt så det finns inte. Iallafall när det kommer till datorer som inte vill fungera. Sitter nu vid syskonens laptop. Klockan är tio i tre och jag har inte orkat klä på mig kläder idag (jag är inte naken, tycker bara inte att en morgonrock + ett par hotpants kan räknas som kläder på det viset).
     Ikväll ska jag inte göra något alls, fram till klockan nio då jag börjar jobba. Jobbar nämligen natt inatt, och jag funderar redan på hur jag ska kunna hålla mig vaken. Ska ta och laga lite mat sen krypa ner i sängen ett par timmar innan jag börjar. Förhoppningsvis kan jag få lite sömn. Bror ska ha förfest här med några kompisar. Surt att mn får ligga och uggla inne på sitt rum och försöka sova istället för att joina, bu. Tråkig helg det här..

Fair

Åh jag är världens sämsta på att uppdatera, sorry.. Har ju tillochmed varit hemma en hel vecka sen vi var i London. Får skylla på att jag varit upptagen.
     Fredagkväll och jag sitter hemma i huset i Simrishamn och tar det så lugnt det bara går. Bara jag och brodern hemma ikväll, så stod jag för käket och han för Ben & Jerry's.. Bra deal. Har fortfarande inte packat upp allt från Londonresan, mycket ligger kvar i fotänden av min säng. London ja! Det var hur kul som helst. Tänkte ägna ett eget litet inlägg åt det sen. Tog dock inte så mycket bilder, illa. Tror jag var för upptagen med att upptäcka och smälta in allt själv och glömde därför rätt så ofta att plocka upp kameran ur väskan. Men det var en lyckad resa och nu är vi hemma igen som sagt, och har varit det i snart (om några timmar) en hel vecka.
     Det har hänt rätt så mycket i veckan måste jag säga. Hann vila ett par timmar i lördags, innan det var dags för min ena bästis Hejdå-middag. Hon drar nämligen ner till Frankrike för att jobba som au pair i St Tropez. Jag kommer sakna henne som fan, men kommer även att åka ner och hälsa på. Så hon har ju valt rätt ställe att jobba på om man säger så. Middagen var både kul och lite vemodig. God mat, vin och så singstar på det, kan det bli bättre? JA OM HON INTE SKULLE ÅKA!
     Vaknade lite smått seg (halvt död..) nästa morgon för att åka till Everöd och titta på en tävling för islandshästar. Det var skoj, och en kul upplevelse eftersom jag aldrig varit på en tävling av den typen förut. Mycket mer avslappnad stämning, och alla verkade ha hur kul som helst tillsammans med sina fina hästar.
     Och så blev det måndag. Kunde sova ut läänge och gosa kvar i sängen för första gången på hur länge som helst känns det som. Sen träffade jag Peeh & Elin nere i stan för en sen lunch. Också vemodigt, eftersom Elin ska åka till Australien och jobba som au pair hon också. Lite svårare att hälsa på henne dock, plus att hon inte kommer kunna ta sig hem när hon är ledig som Peeh kommer göra. därför ganska mycket svårare att säga hejdå till henne. Jag vet liksom inte alls när jag får se henne igen. Åh måste alla åka? Det känns så himla jobbigt.. Hoppas hon får ett underbart år i Australien iallafall, och att hon tar med sig en koala hem till mig när hon kommer tillbaka ;)
     Sen hoppade jag på bussen till Lund, eftersom min pojke tagit sitt pick och pack och flyttat dit. Väl framme blev jag mött av en emil på cykel och sen tog vi oss hem till honom och hans sambo Oliver. Sov över där, för att nästa dag åka upp till Helsingborg och gå på introduktionsmötet för kursen Mode och Trend. Men den var inget för mig, så jag har faktiskt anmält mig till en annan kurs i Lund istället. ska läsa en psykologi kurs - Hälsa och välbefinnande. Verkar väldig intressant och jag ser fram emot att gå på min första föreläsning på onsdag.
    Sen har jag hängt i Lund några dagar. Stormtrivs i den staden! Är så smått på jakt efter eget boende där. Egentligen ska/vill/kan jag inte flytta dit förrän till våren men med tanke på bostadsbristen som råder i den staden just nu så är det lika bra att leta och hålla ögonen öppna. Vet ni någon som sitter och trycker på en liten lägenhet så säg till ;)
     Nu lade sig Linus under min stol och suckade, han är nog trött precis som jag det lilla yrvädret. Ska krypa ner i sängen alldeles strax och det ska bli så sköönt.

Godnatt & Puss!


Janis Joplin (också kallad Bäbis) har redan intagit sin plats i sängen. Goos!


Peehs middag. Peeh, jag, Elin och Kim.


Bjuder på denna för att vi är så seriösa. ;) Älskar er av hela mitt hjärta, kom ihåg det!

RSS 2.0